Mergi la continut
Inchide
iso

ANUNŢ COMBATERE AMBROZIE-28.08.2020

Categoria: back
28.08.2020

Având în vedere prevederile Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și Hotărârea Guvernului nr. 707/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, Primăria Orașului Victoria aduce la cunoștință tuturor persoanelor fizice si juridice, proprietari sau administratori de terenuri, să sesizeze de îndată ce observă pe terenurile pe care le dețin, apariția buruienii ambrozia.
Ambrozia este recunoscută drept planta cu un alergen extrem de întâlnit, care cauzează cele mai multe alergii iar când o persoană insipiră polenul de la ambrozie, aceasta se poate confrunta cu simptomele unei alergii.
Ambrozia crește spontan pe terenurile lăsate pârloagă, în principal de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, pe marginea pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, respectiv pe terenurile lipsite de vegetație și prost întreținute, dar și în grădini și parcuri neîngrijite, pe șantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat.
În conformitate cu prevederile art. 1 alineatele (1) – (3) din Legea nr. 62/2018, toți proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, precum și beneficiarii lucrărilor de construcții, unde au fost identificate focare de infestare, au obigatia de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței  pe terenurile intravilane sau extravilane.  
Aceștia au obligația ca după distrugerea buruienii să informeze în scris autoritățile administrației publice locale pe raza căruia se află terenul infestat, în vederea verificării aplicării lucrărilor de combatere.

Va multumim pentru intelegere si colaborare,